Dinsdag 7 november 2023 om 16u30

Exposé 'Het Kunstuur Roeselare... reeds 12.000 Bezoekers!'

VANDAAG IS DE GEZINSBOND ONZE CENTRALE GAST

 

Het Kunstuur Roeselare stelt topwerken van Belgische schilders tentoon uit de periode 1850 - 1950. Deze zijn zelden of nooit in West-Vlaanderen getoond. De meeste waren te zien in de eerste twee tentoonstellingen van Het Kunstuur in Mechelen en in de eerste tentoonstelling van Het Kunstuur in Hasselt. Stuk voor stuk topwerken van onder andere Valerius De Saedeleer, Frits Van den Berghe, Emile Claus, Jenny Montigny, Théo Van Rysselberghe, René Magritte.

 

Bekende en onbekende Vlamingen vertellen verhalen bij de schilderijen: Wim Opbrouck, Stijn Meuris, Bashir Abdi, Tom Boonen, Lieve Blancquaert, Anuna De Wever,  Jo De Meyere en vele andere. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst op een unieke locatie, de Sint-Amandskerk in het centrum van Roeselare. De eerste tentoonstelling loopt van 21 maart 2023 tot 17 maart 2024.

 

Initiatiefnemer Joost Bourlon komt vandaag op de Jaarbeurs het anekdotisch verhaal brengen achter deze unieke tentoonstelling. Op een interactieve en doorleefde manier zal deze presentatie een eye-opener zijn voor zowel degenen die de tentoonstelling reeds bezochten als voor wie dit nog niet deed.

 

terug